© Sunny Jagesar

Club Bombay

Naast prachtige voorstellingen en concerten is er nog veel meer te beleven tijdens het festival. In Club Bombay worden films getoond, is er ruimte voor inspirerende nagesprekken, gezellige meet & greets en leerzame workshops. Toegang is gratis, behalve voor de workshops waar aparte tickets voor te koop zijn.

Beyond Dance

curated by Nikita Maheshwary

Dans en film stellen ons in staat om de wereld te zien door de ogen van een ander en de mogelijkheid van iets buiten het gewone te voelen, zien en verbeelden. Choreografe en performance kunstenaar Nikita Maheshwary heeft zich laten inspireren door verbluffende en tot nadenken stemmende werken van briljante Indiase kunstenaars en filmmakers. De films zijn samengesteld binnen twee thema's: New Dance en The Uncelebrated.

New Dance
Onder deze noemer worden korte dansfilms getoond die laveren tussen het traditionele en het hedendaagse. De films hebben boeiende verhaallijnen, cinematografie en creatieve choreografieën. Hoewel het vocabulaire van de films de culturele grenzen amper overschrijdt, verkennen sommige de sociaalpolitieke aspecten van het hedendaagse India. Deze films worden in een doorlopend filmprogramma getoond.

The Uncelebrated
Binnen dit thema staat de bijdrage en relevantie van de artistieke nalatenschap van de courtisanes, tawaifs, devadasis en maharis centraal. De films benadrukken hun cruciale maar miskende rol bij het leggen van de basis voor de hedendaagse dansvormen Kathak en Bharatanatyam. De Indiase nationale prijswinnende film O Friend, This Waiting! van Sandhya Kumar en Justin McCarthy traceert de devadasi-traditie in Zuid-India door middel van dans en liefdesgedichten. The Other Song, een aangrijpende film van Saba Dewan, legt op poëtische wijze de verloren tradities en cultuur van de tawaifs vast.

In en rondom de Prinsestraat vindt u een verscheidenheid aan eettentjes en restaurants. Van Japanse dining bij ONI tot new nordic food van Bøg, chique patat van Friet Distrikt en een snelle poké bowl bij Ohana. Onze naaste buren van Restaurant Floc organiseren een Indian Pop-Up en in de Korzo bar kunt u heerlijke versnaperingen en Indiase wijnen proeven.

Rondom en tijdens het India Dans Festival presenteert Korzo een gevarieerd aanbod van verdiepende en introductieworkshops. Zo zijn er open lessen tijdens de Monday Movement Class en een introductieworkshop Indiase dans waar iedereen aan mee kan doen. Gevorderde Bharatanatyam dansers kunnen hun kennis verdiepen tijdens de Weekend Intensives.

You are here