Archief

U heeft gefilterd op:
Verfijn de filtering:

Er is geen verdere filtering mogelijk. Als u uw zoekopdracht wilt verbreden, verwijder dan een van de huidige filters.

Beyond Dance

curated by Nikita Maheshwary

Dans en film stellen ons in staat om de wereld te zien door de ogen van een ander en de mogelijkheid van iets buiten het gewone te voelen, zien en verbeelden. Choreografe en performance kunstenaar Nikita Maheshwary heeft zich laten inspireren door verbluffende en tot nadenken stemmende werken van briljante Indiase kunstenaars en filmmakers. De films zijn samengesteld binnen twee thema's: New Dance en The Uncelebrated.

New Dance
Onder deze noemer worden korte dansfilms getoond die laveren tussen het traditionele en het hedendaagse. De films hebben boeiende verhaallijnen, cinematografie en creatieve choreografieën. Hoewel het vocabulaire van de films de culturele grenzen amper overschrijdt, verkennen sommige de sociaalpolitieke aspecten van het hedendaagse India. Deze films worden in een doorlopend filmprogramma getoond.

The Uncelebrated
Binnen dit thema staat de bijdrage en relevantie van de artistieke nalatenschap van de courtisanes, tawaifs, devadasis en maharis centraal. De films benadrukken hun cruciale maar miskende rol bij het leggen van de basis voor de hedendaagse dansvormen Kathak en Bharatanatyam. De Indiase nationale prijswinnende film O Friend, This Waiting! van Sandhya Kumar en Justin McCarthy traceert de devadasi-traditie in Zuid-India door middel van dans en liefdesgedichten. The Other Song, een aangrijpende film van Saba Dewan, legt op poëtische wijze de verloren tradities en cultuur van de tawaifs vast.

The Other Song
Documentaire over de tawaif traditie
zo 21 okt 2018 | 13:30
New Dance
Doorlopend filmprogramma met korte films
vr 26 okt 2018 | 19:00
The Other Song
Documentaire over de tawaif traditie
zo 28 okt 2018 | 11:00
New Dance
Doorlopend filmprogramma met korte films
wo 31 okt 2018 | 19:00

You are here

locatie

No locaties found.

genre

stijl

No stijl found.

maker

Geen maker gevonden.

gezelschap/ensemble

No gezelschap/ensemble found.