foto Emi Barendse

Helpt u mee Satyagraha te voltooien?

Wat hebben Indiase muziek en dans gemeen met opera? De opera Satyagraha van de wereldberoemde componist Philip Glass is geïnspireerd op Mahatma Gandhi’s filosofie van geweldloos verzet. De componist gaf persoonlijk toestemming aan Korzo producties en Kwekers in de Kunst om zijn opera uit te voeren in een nieuwe enscenering met Indiase moderne dans. Het publiek werd al verrast in 2015 en 2016 met de eerste twee Aktes. Met de 80e verjaardag van Glass willen we deze muzikale happening voltooien in een uitvoering met 60 westerse - en Indiase koorzangers, operazangers, Indiase dansers, moderne dansers en muzikanten.

Helpt u mee om deze bijzondere artistieke uitwisseling van culturen en kunstvormen te voltooien en de deelnemers te trainen? U kunt doneren via het crowdfundingsplatform voordekunst.nl.

Waar draagt u aan bij?
Aan de voorstelling werken 60 zangers van het Indiase Zangam koor en Theaterkoor Dario Fo samen met professionele operazangers, muzikanten en dansers. Om een dergelijk moeilijk modern werk, deels met amateurzangers uit te voeren, wordt er intensief getraind. Ook is de uitwisseling van de diverse culturele uitingen een belangrijk onderdeel van de repetities. Zo trainen koorleden van Zangam  op zangtechniek en leert het Dario Fo koor in het zingen van Sanskriet. Ook zijn bij dit project dansers uit zowel de moderne dans als de Indiase dans betrokken, die samen eenzelfde uitwisseling hebben als de zangers. We zijn op zoek naar financiële steun voor de voltooiing van deze prachtige opera en  de talentontwikkeling en verdere training van de zangers en dansers die meedoen.

You are here

Foto's

Video