nieuws

De tickets voor de wereldpremière Mala van Rukmini Vijayakumar op vrijdag 20 oktober zijn bijna uitverkocht. Korzo heeft een extra voorstelling geboekt op zondag 22 oktober om 16.30 uur.

Actrice, danseres en choreograaf Rukmini Vijayakumar bestormt de wereld met haar eigen benadering van Bharatanatyam. Alastair Macaulay schreef in de New York Times: ‘she has a stirringly beautiful face, with burning eyes that repeatedly catch the observer’s breath (…) she is the first Bharatanatyam dancer I can remember to do the splits’. Het laatste onthult haar achtergrond in moderne dans en ballet.

Rukmini valt op door een frisse, atletische techniek, indringende expressie en is een echte inspiratie voor jonge dansers. Na haar succesvolle Nederlandse debuut in 2016 zijn we verheugd dat ze terug in Korzo is met de wereldpremière van Mala. In dit programma onderzoekt Rukmini de grenzen en mogelijkheden binnen de vertellingsstructuur en danstechniek van Bharatanatyam. Ze verschuift ons perpectief op ruimte, dynamiek en emoties en plaatst hierdoor de eeuwenoude dansvorm in een verrassende hedendaagse context.

info & tickets: http://www.indiadansfestival.nl/nl/producties/mala

16 okt 2017

Het India Dans Festival is van start! Op vrijdag 13 oktober verrichtten demissionair minister Buitenlandse Zaken Bert Koenders, Indiaas ambassadeur in Nederland Mr. Venu Rajamony, locoburgemeester van Den Haag Rabin Baldewsingh en artistiek leider Leo Spreksel gezamenlijk de openingsceremonie. Er waren speeches van Koenders, Rajamony en Spreksel waarin met warmte werd gesproken over de unieke positie van het festival -dat traditionaliteit en moderne invloeden in een programma verbindt-  in de wereld, en over de verbindende rol die een festival zoals India Dans Festival vervult tussen de twee landen. Vervolgens werd door Koenders, Rajamony, Baldewsingh en Spreksel gezamenlijk het openingsritueel vervuld: het aansteken van een Indiase olielamp. Na dit ritueel, waarbij ook enkele dansers en muzikanten uit het festival acte de présence gaven, opende het festival met de wereldpremière van Aghori – de nieuwste voorstelling van hiphopvernieuwer Shailesh Bahoran. Afgelopen weekend won de talentvolle dansmaker nog de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht en de Prijs Nederlandse Dansdagen Internationalisering.

Op facebook kunt u meer foto's van de openingsavond bekijken, klik hier.

Het Korzo team kijkt er naar uit om u de komende twee weken te ontvangen tijdens de 7e editie van het India Dans Festival!

 

14 okt 2017

In het jaar waarin Nederland en India zeventig jaar diplomatieke betrekkingen vieren, verrichten demissionair minister Buitenlandse Zaken Bert Koenders, Indiaas ambassadeur in Nederland Mr. Venu Rajamony en wethouder en locoburgemeester van Den Haag Rabin Baldewsingh op vrijdag 13 oktober de openingsceremonie van het zevende India Dans Festival in Den Haag. Na dit ritueel, waarbij ook enkele dansers en muzikanten uit het festival acte de présence geven, opent het festival met de wereldpremière van Aghori – de nieuwste voorstelling van hiphopvernieuwer Shailesh Bahoran. Afgelopen weekend won de talentvolle dansmaker nog de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht en de Prijs Nederlandse Dansdagen Internationalisering.

Wereldpremière Aghori van prijswinnend dansmaker Shailesh Bahoran
Shailesh Bahoran onderzocht de afgelopen jaren, ondersteund door Korzo en ISH, de invloeden van zijn Hindoestaanse roots op zijn werk. Dit heeft tot verrassende voorstellingen geleid. Hij weet de meeslepende energie en virtuositeit van hiphop te combineren met elementen uit de Hindoestaanse cultuur. In Aghori laat Shailesh zien hoe totale devotie eruit ziet, geïnspireerd door goeroes in India die door jarenlange meditatie en training verlichting hopen te bereiken.

Programma India Dans Festival presenteert Indiase dans in hedendaagse context
Het India Dans Festival, georganiseerd door Korzo, laat de traditionele en hedendaagse Indiase dans twee weken lang op inspirerende wijze samenkomen. Dit gebeurt op diverse manieren: innovatie van traditionele dansstijlen, westerse muziek die Indiase dans ontmoet, amateurs en professionals die samenwerken en met voorstellingen waarvan de thematiek raakt aan actuele maatschappelijke ontwikkelingen, zoals Satyagraha. De unieke signatuur en de groeiende belangstelling van artiesten en publiek maken het festival inmiddels tot een van de belangrijkste Europese manifestaties voor Indiase dans.

 

09 okt 2017

Aan de vooravond van Mahatma Gandhi’s 148e geboortedag, de Internationale Dag van Geweldloosheid, organiseert de Indiase Ambassade op 1 oktober de eerste Gandhi Mars in Nederland. Korzo en Kwekers in de Kunst leveren in het kader van het India Dans Festival een bijzondere bijdrage aan die dag met de opvoering van een fragment uit de Philip Glass opera Satyagraha, die geïnspireerd is op Gandhi’s filosofie van geweldloos verzet. Dit bijzondere project, waarin Indiase dans de opera ontmoet, startte in 2015. Inmiddels werken er 60 dansers, zangers en muzikanten aan mee. Op deze zondag wordt ook een fragment van de opera opgevoerd in de Nieuwe Kerk, waar ‘s middags de opening van Holland India Festivals plaatsvindt.

Organisaties en particulieren die pleiten voor geweldloosheid slaan de handen ineen met de ambassade van India om de campagne 'Volg de Mahatma'  te lanceren. Mensen verzamelen om 12.00 uur voor de Gandhi Mars bij het Vredespaleis, waarna de mars leidt naar de Grote Kerk in het centrum van Den Haag. Om 14.00 uur wordt in de Grote Kerk het fragment uit Satyagraha opgevoerd. Om 15.00 uur is de opening van Holland India Festivals.  Naast het fragment uit Satyagraha zijn hier namens het India Dans Festival ook de Odissi dansers Supriya Sardar & Raju Mishra te zien. Voor de opening zijn online nog kaarten verkrijgbaar. Meer informatie over de opening van Holland India Festivals en tickets vindt u hier.

Wilt u na afloop van de Gandhi Mars in de Grote Kerk aanwezig zijn? Meld u dan aan via indiainnl.nl.

 

25 sep 2017

De artiesten met hun allernieuwste voorstellingen zijn geboekt en het gehele programma van het India Dans Festival staat online. Naast de vele premières en projecten, is er ook een inspirerende reeks contextprogramma's onder de noemer Club Bombay.

Het India Dans Festival
Het India Dans Festival, georganiseerd door Korzo, laat de traditionele en hedendaagse Indiase dans twee weken lang op inspirerende wijze samenkomen. Dit gebeurt op diverse manieren: innovatie van traditionele danstechnieken, westerse muziek die Indiase dans ontmoet, amateurs en professionals die samenwerken en met voorstellingen zoals Satyagraha en Geetopadesham, waarvan de thematiek raakt aan actuele maatschappelijke ontwikkelingen. De unieke signatuur en de groeiende belangstelling van artiesten, publiek en pers maken het festival inmiddels tot een van de belangrijkste Europese manifestaties voor Indiase dans.

22 sep 2017

Korzo trapt het nieuwe seizoen af met een knallende kortingsactie. Tijdens het UIT Festival Den Haag - van 1 t/m 3 september -  ontvangt u 50% korting op ieder 2e ticket.* De actie is zowel online geldig als aan de kassa van Korzo en bij de Korzo kraam op het Lange Voorhout tijdens het Haags UIT Festival.

Programma UIT Festival Den Haag
Klik hier voor het gratis 'snack'programma op de UIT Nacht in Korzo en het UIT Festival op het Lange Voorhout op zondag 3 september.

Korzo Magazine
Lees het Korzo Magazine met het nieuwe programma online. Wilt u het nieuwe Korzo Magazine thuis ontvangen? E-mail dan uw naam en adresgegevens naar info[@]korzo.nl.

* De korting krijgt u van 1 t/m 3 september 2017 en deze is niet geldig i.c.m. andere kortingen en geldt niet voor Satyagraha, voorstellingen van derden en verhuur. De korting wordt berekend over het normale tarief.

01 sep 2017

Hoera! Het is gelukt! Hartelijk dank aan alle donateurs, supporters en al degenen die zo enthousiast meegeholpen hebben om de crowdfunding voor Satyagraha onder de aandacht te brengen. We hadden het niet zonder u kunnen doen! Donateurs krijgen binnenkort bericht.

21 aug 2017


Eerste programma’s India Dans Festival bekend

Eén van de belangrijkste Europese manifestaties voor Indiase dans 
7e editie van 13 t/m 29 oktober

Den Haag - Het India Dans Festival, georganiseerd door Korzo, laat de traditionele en hedendaagse Indiase dans twee weken lang op inspirerende wijze samenkomen. Dit unieke signatuur en de groeiende belangstelling van artiesten, publiek en pers maken het festival inmiddels tot één van de belangrijkste Europese manifestaties voor Indiase dans. Op 13 oktober opent het festival met de wereldpremière van Aghori van de Nederlandse hiphopvernieuwer Shailesh Bahoran. Twee internationaal opkomende danseressen presenteren tijdens het festival hun nieuwste traditionele en moderne werk: Rukmini Vijayakumar en Sanjukta Sinha. Het festival sluit af met een prachtig community project waar Korzo en Kwekers in de Kunst nu al twee jaar aan werken: de voltooiing van de Philip Glass opera Satyagraha in een uitvoering met Indiase dans.

Openingsprogramma | wereldpremière Aghori – Shailesh Bahoran

Het India Dans Festival opent met de wereldpremière van Aghori – de nieuwste voorstelling van hiphopvernieuwer Shailesh Bahoran. Bahoran onderzocht de afgelopen jaren, ondersteund door Korzo en ISH, de invloeden van zijn roots op zijn werk. Op verrassende wijze combineert hij de meeslepende energie en virtuositeit van hiphop met elementen uit de Hindoestaanse cultuur. In Aghori laat Shailesh zien hoe totale devotie eruit ziet, geïnspireerd door goeroes in India die door jarenlange meditatie en training verlichting hopen te bereiken.

Internationale programma

Van Kathak tot urban en van Bharatanatyam tot aan moderne dans; Korzo vormt tijdens het India Dans Festival het podium voor toonaangevende makers en opkomende talenten uit binnen- en buitenland. Twee internationaal aanstormende danseressen debuteerden in respectievelijk 2015 en ‘16 met succes in Nederland bij Korzo. Ze zijn nu terug met hun nieuwste programma’s, waarin traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Kathak virtuoos Sanjukta Sinha vertegenwoordigt de voorhoede van een nieuwe generatie Kathak dansers. In 2015 opende ze het India Dans Festival op indrukwekkende wijze. Nu reist ze af naar Den Haag met haar nieuwste triple-bill programma Kin, met daarin speciaal voor haar gecreëerde werken. Actrice, danseres en choreografe Rukmini Vijayakumar bestormt de wereld met haar eigen benadering van Bharatanatyam. Ze valt op door een frisse, atletische techniek, indringende expressie en is een echte inspiratie voor jonge dansers. Ze keert terug naar Korzo met de wereldpremière van Mala.

Satyagraha: samen met het publiek en de deelnemers de opera voltooien

Indiase dans en opera ontmoeten elkaar in de Philip Glass opera Satyagraha. Het publiek werd tijdens de afgelopen twee festivals al verrast met de eerste twee Aktes. In het jaar van Glass’ 80e verjaardag willen de makers deze muzikale happening voltooien met de creatie van Akte 3, en een uitvoering van de volledige opera met 60 westerse - en Indiase koorzangers, operazangers, Indiase dansers, moderne dansers en muzikanten. Glass gaf persoonlijk toestemming om zijn opera uit te voeren in combinatie met Indiase dans. Momenteel loopt er op www.voordekunst.nl een crowdfundingscampagne om dit mogelijk te maken.

Nieuwe voorstelling Kalpana Raghuraman i.s.m. Matangi Quartet

Choreografe Kalpana Raghuraman brengt samen met Matangi Quartet de passievolle en vastberaden composities van Simeon Ten Holt samen met hedendaagse Indiase Dans. Tijdens Festival Classique ging de voorstelling SIMEON in première en dit najaar reist de productie langs theaters in Nederland en speelt twee avonden in Korzo.  

Het India Dans Festival duurt van 13 t/m 29 oktober 2017. Het volledige programma wordt begin september aangekondigd.

www.indiadansfestival.nl

10 jul 2017


Alweer drie weken geleden startte de crowdfunding voor de voltooiing van de opera Satyagraha van Philip Glass. Hoe waardevol en bijzonder dit project is voor deelnemers en publiek blijkt ook nu weer uit alle berichten. Deelnemers vertelden voor de camera waarom dit project zo bijzonder is voor hen (zie video's in de rechterkolom). En vrijgevige donateurs hebben mooie berichten achtergelaten en Satyagraha met veel enthousiasme gesteund. Inmiddels is er al meer dan €3000,- gedoneerd, maar we zijn er nog niet. Met nog maar twee weken te gaan om ons streefbedrag te bereiken hebben we ieders hulp hard nodig!

Helpt u mee om deze prachtige opera te voltooien, bij te dragen aan de bijzondere artistieke uitwisseling en daarbij de talentontwikkeling en training van de zangers en dansers te ondersteunen?
We hebben mooie tegenprestaties bedacht. Klik hier voor meer informatie en een eventuele donatie

WAT DONATEURS ZEGGEN OVER SATYAGRAHA:
"Jullie brengen diverse muzikale en kunstzinnige lijnen bij elkaar in deze voorstelling"
"Gezien tijdens CaDance, ik vond het erg bijzonder! Heel mooi project, zeker waard om te voltooien!
"Ik was onder de indruk van de vorige voorstelling"
"Belangrijk en inspirerend."
"Ik zag het eerste deel en ben onder de indruk van de bijzondere en sterke en actuele energie van deze "oude" opera. Chapeau en ga zo door."

30 jun 2017


Korzo viert van 13 t/m 28 oktober de rijke Indiase dans en cultuur tijdens het India Dans Festival. Van Kathak tot urban en van Bharatanatyam tot aan moderne dans; Korzo brengt tijdens het festival al deze stijlen samen, met toonaangevende en beginnende talenten uit binnen- en buitenland.

Hiphopvernieuwer Shailesh Bahoran heeft dit jaar de eer het festival te mogen openen met zijn nieuwste voorstelling Aghori. Op verrassende wijze combineert hij de meeslepende energie en virtuositeit van hiphop met elementen uit de Hindoestaanse cultuur. In Aghori laat Shailesh zien hoe totale devotie eruitziet. De belangrijkste inspiratie hiervoor zijn de ‘Aghori’, goeroes in India die door jarenlange meditatie en training verlichting hopen te bereiken.

Daarnaast is de Nederlands-Indiase choreografe Kalpana Raghuraman uitgenodigd met haar muzikale programma SIMEON dat ze samen met het Matangi Quartet, Festival Classique en Korzo maakt. Ze brengt voor dit programma composities van Simeon ten Holt verrassend samen met hedendaagse Indiase dans.

Het openingsritueel Utsav is een programma met Thali in gedachte; als een schotel vol culinaire gerechten. Diverse dansers en muzikanten uit het festival geven acte de présence waarin zij hun talent op spetterende wijze presenteren. Korzo viert samen met u op 13 oktober graag de start van een van de meest verbindende festivals voor Indiase podiumkunsten.

Nog even geduld en dan maken wij ook de eerste internationale namen bekend, maar voor nu hebben we alvast een mooie 'early bird' ticketactie voor de eerste programma's.

TICKETACTIE NIEUWE PROJECTEN SHAILESH BAHORAN EN KALPANA RAGHURAMAN
2e kaartje 50% korting

Speciaal voor onze bezoekers koppelen we aan de start van de kaartverkoop een prachtige voordeelactie. U ontvangt tot vrijdag 16 juni 11.59 uur 50% korting op het 2e ticket. Bekijk het programma en bestel met een mooie early bird actie.

09 jun 2017

Pagina's

Subscribe to nieuws

You are here