© Sunny Jagesar

Club Bombay

Naast prachtige voorstellingen is er veel meer te beleven tijdens het festival. Dit alles gebeurt in Club Bombay. Zo worden er mooie filmdocumentaires getoond i.s.m. het Indian Film Festival The Hague en is er ruimte voor inspirerende nagesprekken, leuke meet & greets, lekkere diners en leerzame workshops. Toegang is voor bijna alle Club Bombay programma’s gratis, maar voor de workshops en diners moet een ticket gekocht worden.

Op zaterdag 15 oktober kunt u backstage heerlijk genieten van de smaakvolle Indiase keuken samen met de makers van Satyagraha in de Keuken van Korzo. Daarnaast organiseren de buren van Korzo, restaurant Floc, twee keer speciaal voor het festival een Indian Pop-Up.

In samenwerking met Indian Film Festival The Hague worden tijdens het India Dans Festival diverse documentaires getoond. Toegang is gratis.

Indiase muziek is van oudsher al verweven met de Indiase dans en minstens zo rijk. Ieder jaar nodigt het India Dans Festival uitzonderlijke en talentvolle muzikanten of groepen uit voor heerlijke muzikale concerten. Dit jaar speelt Vairāg, het klassieke muziekensemble o.l.v. tablaspeler Ganesh Ramnath, Indian Music Sessions in de Korzo foyer na afloop van dansvoorstellingen. Het belooft een feest van Indiase klanken waarbij percussie en melodie samenkomen.

Naast de voorstellingen is er tijdens het festival veel ruimte om te praten, discussiëren en elkaar en de artiesten te ontmoeten. Zo vinden er regelmatig meet & greets plaats na afloop in de Korzo foyer waar u de dansers kunt aanspreken en met ze op de foto kan gaan. Er zijn nagesprekken bij de voorstellingen van Renjith & Vijna en de Amina Khayyam Dance Company en Sreelakshmy Govardhanan geeft een inspirerende lecture demonstration.

Tijdens het India Dans Festival kunt u kiezen uit een gevarieerd aanbod van verdiepende - en introductieworkshops. De dansworkshops variëren van de pittig ritmische Kathak tot de expressieve Bollywood filmdans. Maar de rijke Indiase cultuur biedt zoveel meer. Maak kennis met de martial arts Kalaripayattu, doe mee aan een ontspannende yogaworkshop en leer hoe u lekker en gezond Ayurvedisch kunt koken.

You are here